Skip to content

Progressziv

Menu
  • Autó-Motor
  • Egészség
  • koleszterin
  • Pihenés
  • Szolgáltatás
  • Szórakozás
  • Utazás
  • Webáruház
Menu
calvados

Megéri megkóstolni a calvadost

Posted on 2021-04-17

Nem is olyan régen Magyarországra is betörtek a különféle ízesítéssel rendelkező ciderek. Mindenki kíváncsian kezdte el kóstolgatni ezeket a pezsgően frissítő almaborokat, amelyeknek rövid időn belül hatalmas rajongótábora lett.

Leginkább nyári italként vannak számon tartva. Ennek ellenére, a calvados mégsem olyan népszerű hazánkban, pedig az alapanyag szintén alma. Ráadásul egy igazán kellemes aromával rendelkező szeszesital.

Noha az alkoholtartalma sokkal nagyobb a ciderrel szemben, viszont ez is almából, pontosabban az almabor lepárlása által készül. Természetesen, mint mindig, a calvados sem lehet teljes érlelés nélkül, ami rendszerint tölgyfahordóban történik. Hogyha valahonnan ismerős az elkészítési folyamat, az nem véletlen, mivel a brandy, illetve a konyak is hasonlóan készül. A calvados alkoholtartalma általában 30-40% közé tehető.

Viszont az őstermelők, Normandia régiójában akár 50-60%-os calvados előállítására is képesek. Nem bánja meg az, aki kipróbálja ezt a remek, zamatos italt, ami kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával készül.

Legutóbbi bejegyzések

  • Egyedi megjelenés, mobilitás, funkcionalitás – ezért működik a kínáló pult promóciókban
  • Egyedi Póló Nyomtatás a Pixelspolo.hu Webáruházban
  • A modern vállalati kommunikáció intelligens alapja a Siemens Unify
  • Prémium terasz üvegezés a Caribi Télikert Kft. kínálatában
  • A vetőmagok jelentősége a növénytermesztésben

Kategóriák

  • Autó-Motor
  • Egészség
  • Pihenés
  • Szolgáltatás
  • Szórakozás
  • Utazás
  • Webáruház
©2025 Progressziv | Design: Newspaperly WordPress Theme