Hosszan érlelt a Metaxa 12
A brandy jellegű borpárlatokat a különböző országok más-más néven forgalmazzák. Gyakorlatilag minimális eltéréssel, de nagyon hasonló eljárásról van szó. Épp ez adja a különböző ízvilágot a Metaxa 12 esetében is.
Az italok készítői nem szívesen árulják el a pontos összetételt, hiszen a konkurencia soha nem alszik. Minden régió büszke a saját – szerinte a legjobb – receptjére, de ebben van is valami. Hiszen éppen ezek az apróságnak tűnő változatok tesznek egyedivé egy-egy italmárkát.
A Metaxa 12 nevéből következtethető, hogy 12 éven keresztül hordóban érlelt szőlőpárlat, ami Szamosz szigetéről származik. Ugyanis itt található a legismertebb görög muskotálybor, ami a talajnak és a rengeteg napfénynek, valamint a fajtának köszönhetően kivételesen magas cukortartalommal rendelkezik.
Görögországból több fajta Metaxa érkezik, van amelyikhez mézet, a másikhoz rózsaszirmokat adnak, a gazdagabb aroma elérése céljából. A Metaxa 12 díszdobozban kerül forgalomba és kivételesen gazdag aromával bír.